I'M BACK

Etter aaalt for lenge uten blogging er jeg endelig tilbake! Men jeg har faktisk hatt en god grunn: PC-en min ble ødelagt da jeg kom hjem fra København. Men. Da jeg kom hjem til Halden i går kveld fant jeg noe helt fantastisk stående å vente på meg. En helt ny MacBook Pro, bare til meg!!! Jeg er fortsatt i lykkerus!

Tusenmillioner takk mamma og pappa.

Siden sist har jeg hatt en helt super sommerferie! Jeg har fått danset masse på Oslo Dance Seminar, Bartholin International, Dance Explosion og Terpsi Sommerkurs. I tillegg har skolen startet igjen, og det er deilig å være tilbake. Har til og med fått meg leilighet! Dere skal veldig snart få bilder av både den og hele oppholdet mitt i København. Stay tuned!

SVAR PÅ SPØRSMÅLSRUNDEN

Jeg har fått inn ganske mange spørsmål, så her får dere svar allerede! Det er bare å skrive fler, så kan jeg eventuelt lage enda et svarinnlegg senere.

Hva er det du elsker med dans?

Åh, det er vanskelig å svare på, har alltid elsket å danse! Jeg elsker alt ved det, det er så utrolig krevende både fysisk og psykisk, det er kunst, og det er rett og slett vakkert!

Hvem tar de utrolig fine dansebildene av deg?

Jeg er så heldig å ha venner som både er flinke til å ta bilder og gidder å ta dansebilder av meg! Mamma og pappa har også tatt en del, i tillegg til noen fotografer.

Blir det mye shopping nå som du har flyttet til Oslo, og føler du at du har blitt godt kjent med byen?

Veldig lite shopping dessverre. Det er dyrt å være student på hybel i Oslo, det går mye penger til danseutstyr og mat! Jeg føler at jeg har blitt greit kjent med byen, har hvert fall ikke noe problem med å ta trikk og t-bane lenger. Hehe.

Bor mange av de i klassen din også alene i Oslo?

Det er kun Aina, Mariken og meg!

Hva er din favorittkoreografi som du har danset opp gjennom årene?

Det er veldig vanskelig å velge, har vært heldig å få vært med på så mange utrolige koreografier! Men å danse i Toni Ferraz' jazzkoreografi for Dansens Dag 2011 og Toni Herlofsons koreografier for operaen Carmen var virkelig fantastiske øyeblikk jeg ikke kommer til å glemme.

Forbilde innen dans?

Jeg har egentlig ikke ett forbilde innen dans, jeg beundrer mest de jeg danser med til daglig! Det er så utrolig inspirerende å se noen presse seg til sitt aller ytterste for å bli bedre til å danse. Men selvfølgelig beundrer jeg også mange av dagens store prima ballerinaer som Polina Semionova og Maria Kochetkova, som virkelig er ubeskrivelige på scenen. Må også få frem at da Gro Rakeng Ullner og Stefan Ullner (tidligere solister i Nasjonalballetten) kom tilbake til Halden og begynte å undervise oss i ballett fikk jeg sinnssykt mye inspirasjon, og de er to av mine største forbilder innen dans.

Hva er egentlig Olabil Dæns Kru? Har hørt mye forskjellig om dem.

HAHA. Vurderte om jeg skulle svare seriøst på dette spørsmålet eller ikke, om alle skulle få vite sannheten! Meeen jeg tror jeg dropper det. For å si det sånn, det er noen ekstremt kule folk.

Favorittfilm(er)?

The Holiday, Inception, Bridget Jones' Diary, Black Swan, Love Actually, Center Stage, Chicago, Harry Potter-filmene, Pride and Prejudice og maaange andre.

Favorittbok?

Ååå, det er vanskelig å velge. Jeg leste alle Harry Potter-bøkene da jeg var liten og de er liksom en del av barndommen min! Akkurat nå holder jeg på med "Idas dans". Den er forferdelig trist, men jeg føler på meg det kommer til å bli en favoritt likevel.

Favorittdansetrinn?

Har ikke noe favorittdansetrinn!

Favorittperson på Stenrød i Halden????

Catharina Johnsen Skinstad!!!! Hun er sykt kul.

 Hvorfor er du så fantastisk god til å danse?

Det var da veldig snilt sagt! Vet ikke akkurat hvorfor, men jeg har jo trent lenge, og jeg elsker å danse, så det hjelper vel!

Har du noen fine, pinlige sceneøyeblikk du kan fortelle?

Har så utrolig mange fine øyeblikk, så kan vel fortelle et pinlig et! I fjor skulle jeg danse ballettsolo på Halden Kulturråds årsmøte. De syntes det var så hyggelig at en ballettdanser skulle danse for dem at de bonet gulvet før vi kom! Mildt sagt alt for glatt til å danse på. Plutselig midt i soloen forsvant gulvet under meg og det sa BANG. Jeg har film av det, og det ser ut som at jeg skader meg skikkelig, men jeg er oppe to sekunder etterpå og danser ferdig. Det er forresten ekstremt morsomt å se det i slow motion.

Jeg synes du bør ha en photoshoot med en viss Catharina, for å vise hvilken flott danser du er. Kan du det?

Gleder meg allerede! Må forresten hilse til Catharina, hun er verdens kuleste.

Flyttet du til Oslo, først etter at du fikk vite om du kom inn? Er vel bedre å flytte etter man får vite om man er inne eller ikke? Hvordan regler er det på det? 

Det er ikke noen regler på det, du kan søke den landsdekkende linjen uansett hvor i Norge du bor. Jeg begynte å lete etter et sted å bo med en gang jeg fikk vite at jeg hadde kommet inn, og flyttet dagen før første skoledag.

Når er det man får vite om man har kommet inn og ikke?

Jeg fikk vite det 6. juli.

 Hvordan type tåspissko har du? 

Jeg bruker for første gang Gaynor Minden, som jeg er veldig fornøyd med!

Viste de jazzkoreografien godt på audition til Fagerborg?

Ja, hadde ikke noe problem med å ta den! Men man må selvfølgelig følge godt med hele tiden for å få med seg alt.

Gjorde dere div. hopp i senter?

Ja, i ballettklassen. Ikke i jazzklassen, der hadde vi bare hopp over gulvet.

Hva spurte de om under samtalen?

Vi snakket om våre ambisjoner, hvorfor vi hadde søkt, hva vi forventet av skolen, osv.

Tøyde dere, for å se hvor myk man var?

Vi fikk tid til å tøye mellom de to klassene, men tror nok ikke de vurderte oss på hvor myke vi var.

Da du var på audition, var det mange du så og si visste ikke ville komme inn? Personer som absolutt ikke kunne danse?

Jeg konsentrerte meg om meg selv på audition og la egentlig ikke så godt merke til nivået på de andre. Man legger selvfølgelig merke til de som hopper høyest og tar flest piruetter, men man er mest oppmerksom på om man gjør feil selv, ikke de andre.
 
Er Oslolinjen og landsdekkende én klasse i andre fag enn dans?

Ja, det er vi! Det er superkoselig.

Blir man sett ned på av typiske Oslo-sosser om man ikke har 20 uggs og Canada Goose?

Det kan godt hende, men det skal man bare blåse lang vei i.

Er det litt "konkurranse" i mellom elevene i dansen?

Det er veldig godt miljø i klassen, så vi trekker hverandre opp, hjelper hverandre og gir komplimenter i stedet for å prøve å være best hele tiden. Alle har forskjellige styrker, så det er veldig gøy!

Hva forventer danselærerne av deg?

Danselærerne forventer at du møter forberedt og tidsnok til klasse og at du følger med og gjør ditt beste. Det vil si at man må ta til seg korreksjoner, og huske alle øvelser fra gang til gang.

Hvor mange par tåspissko har du brukt opp?

Jeg aner ikke. Jeg har tatt vare på en del av dem i en stor eske hjemme i Halden, men har også kastet noen. Kan sikkert legge ut et bilde av dem!

Liker du å bruke skjørt når du danser ballett?

Ja, synes det er veldig pent med skjørt! Bruker det ikke alltid, varier mellom shorts, varmedrakt, skjørt eller bare drakt.

Hvilken dansestil liker du best?

Før var jeg nok en typisk "ballerina", men i det siste har jeg virkelig falt for både jazz og moderne! Vanskelig å velge én dansestil, men samtidsjazz er kanskje det jeg føler er mest "meg" for øyeblikket.

Kommer du ned i alle spagatene?

Det gjør jeg! Jeg kom ikke ned i guttespagaten før jeg begynte på Fagerborg, men jeg har tøyd ganske mye etter jeg startet her.

Tips til å få bedre arabesque og panché?

Holde ryggen oppe fra begge sider! Det jobber jeg masse med selv. For å få høy arabesque må man også tøye og styrke ryggen.

Danser du noe utenfor skolen, i så fall hvor og hva?

Jeg har klippekort på Terpsi, drop-in studio på Den Norske Dansehøgskole. Der tar jeg videregående ballett og jazz de gangene jeg har tid!

Hvor mye tøyer du i løpet av en uke og har du noen tips om gode tøyeopplegg?

Jeg tøyer ordentlig etter hver danseøkt på skolen. Man må bare tøye det man trenger mest selv, og holde alt vedlike hele tiden. Spagatene, leggene, lårene og ryggen er vel det jeg passer på å ta hver gang.

Har du noen tips til sommerkurs i dans?

De sommerkursene jeg har vært på er Dans Intenz på Trøndertun og Dance Explosion på Bårdar. Begge er utrolig lærerike, og man blir kjent med så mange hver gang! Dans Intenz hadde de dessverre ikke i fjor, så vet ikke om det kommer i år. Anbefaler hvertfall begge kursene på det sterkeste!


SPØRSMÅLSRUNDE

Jeg får mange spørsmål om Fagerborg, dansing og det å bo alene i Oslo. For å gi dere ordentlig svar tenkte jeg å kaste meg på trenden med spørsmålsrunde! Regner med at det er en del 10. klassinger som har tusen spørsmål om skolen - det hadde hvertfall jeg. Er selvfølgelig lov til å spørre om andre ting også!

Da er det bare å spørre i vei, så får dere svar snart! :-)

DAG 10: 3 BILDER DER DU ER SAMMEN MED FOLK DU ER GLAD I

Hei alle sammen!

Det var vanskelig å velge på den her, men her er hvertfall noen bilder hvor jeg er sammen med noen utrolig fine folk som jeg er kjempeglad i.


Mine herlige dansejenter <3


Julie <3


Marie, lillesøster <3

DAG 9 - VAREN DU KJØPTE SIST

Her er en sommerkjole jeg kjøpte meg for halvannen uke siden! Perfekt til alt fra strandtur til hagefest.
Kjolen er fra H&M.

DAG 8 - NOE DU HAR LYST PÅ FOR ØYEBLIKKETNAM <3

DAG 7 - ET BILDE AV DEG, IKKE TATT AV DEG SELV


17. mai i fjor, i min Nordtrønderlagsbunad.

Har dere bunad? I såfall, hva slags? :)

DAG 6 - BILDER AV DEG FRA DA DU VAR LITEN

Er det ikke deilig at ferien fortsatt ikke er ferdig, dere? Det synes hvertfall jeg! Jeg nyter det så lenge jeg kan, i det utrolig deilige været vi har. Uansett, det er jo den 6. dagen i bloggutfordringen, så nå skal dere få se noen bilder av meg fra jeg var liten!

    

Brudepike for tante og onkel

DAG 5 - 10 SANGER FRA SPOTIFY-LISTEN DIN

Hei alle sammen!

Dag 5 i utfordringen og tid for å dele noen sanger med dere! Spillelisten min endrer seg vel egentlig veldig ofte, men her kommer noen sanger jeg har hørt en del på i det siste:

1. Katy Perry - E.T. (feat. Kanye West)

2. Rihanna - California King Bed

3. Adele - Hometown Glory (album)

4. Robyn - Include Me Out

5. Maria Mena - Just Hold Me

6. Christina Aguilera - Show Me How You Burlesque - Burlesque Original Motion Picture Soundtrack

7. Jennifer Lopez - On The Floor - Radio Edit

8. David Guetta - Toyfriend (feat. Wynter Gordon)

9. Lady Gaga - Born This Way

10. Avril Lavigne - Alice

Jeg har vel ganske bred musikksmak, og det er både gamle og nye sanger på spillelisten min!

Tumblr_lg6g1rkbow1qcokico1_500_large

Har dere noen av disse sangene på spillelisten deres?

DAG 3 - 10 TING DU MISLIKER

Hei alle sammen!

Dag 3 i bloggutfordringen! Jeg synes egentlig ikke det er noe særlig morsomt å skrive denne fordi det blir så negativt, men har jeg først bestemt meg for å ta den utfordringen skal jeg gjøre det også!

Så her er altså 10 ting jeg misliker (ikke i rangert rekkefølge):

1. Rasisme

2. Bruk av ordet homo o.l. som skjellsord

3. Pelsdyroppdrett (og dyremishandling generelt)

4. Rektor Arild Rød og alle andre som er med på å ødelegge Risum Vgs

5. Følelsen av å ikke ha gjort mitt beste

6. Lærere som enten gir karakterer de ikke kan begrunne, eller lar personlige grunner gå ut over karaktersetting

7. Kroppspresset i dagens samfunn

8. 2,5 kilometeren i gymmen...

9. "Fjortislooken" (hvite lepper og overforbruk av foundation og solpudder)

10. Skoledager etter netter med lite søvn

DAG 2 - 10 TING DU LIKER

1. DANS

2. De supre vennene mine

3. Å få inspirasjon fra forestillinger

4. Vintage-stil

5. Å lese krim en kald høstdag

6. Sommer

7. Temabursdager

8. Scrapbooking og andre kreative hobbyer

9. Fotografering

10. Søte lesere som kommenterer! :)

15 DAGERS UTFORDRING

Hei folkens!

Tenkte jeg skulle prøve meg på en bloggutfordring! Her er den:


DAG 1 - 10 fakta om deg selv

DAG 2 - 10 ting du liker

DAG 3 - 10 ting du misliker

DAG 4 - Et bilde du har tatt selv

DAG 5 - 10 av sangene på Spotifylisten din

DAG 6 - Et bilde av deg da du var liten 

DAG 7 - Et bilde av deg, ikke tatt av deg selv

DAG 8 - Et bilde av noe du har lyst på for øyeblikket

DAG 9 - Et bilde av varen du kjøpte sist

DAG 10 - 3 bilder der du er sammen med folk du er glad i

DAG 11 - Et bilde av rommet ditt

DAG 12 - Et bilde av deg der du gjør noe du synes er gøy

DAG 13 - 10 grunner du har til å være glad

DAG 14 - 5 klesplagg du er glad i

DAG 15 - Et bilde av noe(n) du savner


 Jeg starter i dag, stay tuned!

10 FAKTA OM MEG SOM BLOGGER

Siden jeg er ny som blogger tenkte jeg det ville være fint for dere å vite litt mer om meg! Noe kan det hende dere visste fra før, annet er kanskje nytt.

1. Dette er min aller første blogg.

2. A.L.H.I er initialene mine.

3. Jeg lå på 19. plass i Halden to dager etter jeg begynte å blogge.

4. Jeg begynte å blogge blant annet fordi jeg har venner som synes jeg burde det.

5. Jeg føler at jeg har skrevet veldig uinteressante innlegg til nå.

6. Det kommer til å bli mange flere innholdsrike innlegg i tiden fremover!

7. Jeg bruker aldri mer enn en time på blogging per dag.

8. Jeg har ikke tenkt å bli den nye VOE.

9. Jeg vil gjerne ha konstruktiv kritikk så bloggen kan bli bedre!

10. Jeg skrev vel egentlig disse faktaene fordi jeg ikke hadde noe annet å skrive om...Noen som har noen tips til hva jeg kan blogge om?

VELKOMMEN TIL A.L.H.I

Hei alle sammen!

Nå har også jeg fått meg blogg! Er veldig inspirert og har mange idéer til ting jeg vil skrive om. Kommer nok til å gå mye i dans, men også noen få andre ting jeg fyller hverdagen min med. Jeg gleder meg til å dele bilder og tanker med dere, og håper dere vil lese bloggen min og si hva dere syns! Og før noen spør: A.L.H.I er initialene mine.

Stay tuned!FORSIDEN

Kontakt


auhau95@gmail.com

Arkiv


August 2014
Juni 2014
Mars 2014
Februar 2014
Desember 2013
November 2013
Oktober 2013
Juli 2013
Juni 2013
April 2013
Mars 2013
Februar 2013

Kategorier


Blogg
Dans
Foto
Hverdag
Litt av hvert
Musikk
Om meg
Skole

Lenker


blogg.no
Få din egen blogg!

Design


Ida Wisth og Catharina

hits