GISELLE

Denne helgen var jeg inne i Oslo! Mamma kom på fredag, og vi har kost oss masse med shopping, café og ikke minst Giselle på hovedscenen.

Det var helt fantastisk. Yolanda Correa var virkelig helt nydelig i hovedrollen! Jeg er sååå inspirert akkurat nå. Det passer bra, for om to uker har vi forestilling i Black Box Teater! Alle danseklasssene er med, og alle er invitert til å se på. 

SVAR PÅ SPØRSMÅLSRUNDEN

Jeg har fått inn ganske mange spørsmål, så her får dere svar allerede! Det er bare å skrive fler, så kan jeg eventuelt lage enda et svarinnlegg senere.

Hva er det du elsker med dans?

Åh, det er vanskelig å svare på, har alltid elsket å danse! Jeg elsker alt ved det, det er så utrolig krevende både fysisk og psykisk, det er kunst, og det er rett og slett vakkert!

Hvem tar de utrolig fine dansebildene av deg?

Jeg er så heldig å ha venner som både er flinke til å ta bilder og gidder å ta dansebilder av meg! Mamma og pappa har også tatt en del, i tillegg til noen fotografer.

Blir det mye shopping nå som du har flyttet til Oslo, og føler du at du har blitt godt kjent med byen?

Veldig lite shopping dessverre. Det er dyrt å være student på hybel i Oslo, det går mye penger til danseutstyr og mat! Jeg føler at jeg har blitt greit kjent med byen, har hvert fall ikke noe problem med å ta trikk og t-bane lenger. Hehe.

Bor mange av de i klassen din også alene i Oslo?

Det er kun Aina, Mariken og meg!

Hva er din favorittkoreografi som du har danset opp gjennom årene?

Det er veldig vanskelig å velge, har vært heldig å få vært med på så mange utrolige koreografier! Men å danse i Toni Ferraz' jazzkoreografi for Dansens Dag 2011 og Toni Herlofsons koreografier for operaen Carmen var virkelig fantastiske øyeblikk jeg ikke kommer til å glemme.

Forbilde innen dans?

Jeg har egentlig ikke ett forbilde innen dans, jeg beundrer mest de jeg danser med til daglig! Det er så utrolig inspirerende å se noen presse seg til sitt aller ytterste for å bli bedre til å danse. Men selvfølgelig beundrer jeg også mange av dagens store prima ballerinaer som Polina Semionova og Maria Kochetkova, som virkelig er ubeskrivelige på scenen. Må også få frem at da Gro Rakeng Ullner og Stefan Ullner (tidligere solister i Nasjonalballetten) kom tilbake til Halden og begynte å undervise oss i ballett fikk jeg sinnssykt mye inspirasjon, og de er to av mine største forbilder innen dans.

Hva er egentlig Olabil Dæns Kru? Har hørt mye forskjellig om dem.

HAHA. Vurderte om jeg skulle svare seriøst på dette spørsmålet eller ikke, om alle skulle få vite sannheten! Meeen jeg tror jeg dropper det. For å si det sånn, det er noen ekstremt kule folk.

Favorittfilm(er)?

The Holiday, Inception, Bridget Jones' Diary, Black Swan, Love Actually, Center Stage, Chicago, Harry Potter-filmene, Pride and Prejudice og maaange andre.

Favorittbok?

Ååå, det er vanskelig å velge. Jeg leste alle Harry Potter-bøkene da jeg var liten og de er liksom en del av barndommen min! Akkurat nå holder jeg på med "Idas dans". Den er forferdelig trist, men jeg føler på meg det kommer til å bli en favoritt likevel.

Favorittdansetrinn?

Har ikke noe favorittdansetrinn!

Favorittperson på Stenrød i Halden????

Catharina Johnsen Skinstad!!!! Hun er sykt kul.

 Hvorfor er du så fantastisk god til å danse?

Det var da veldig snilt sagt! Vet ikke akkurat hvorfor, men jeg har jo trent lenge, og jeg elsker å danse, så det hjelper vel!

Har du noen fine, pinlige sceneøyeblikk du kan fortelle?

Har så utrolig mange fine øyeblikk, så kan vel fortelle et pinlig et! I fjor skulle jeg danse ballettsolo på Halden Kulturråds årsmøte. De syntes det var så hyggelig at en ballettdanser skulle danse for dem at de bonet gulvet før vi kom! Mildt sagt alt for glatt til å danse på. Plutselig midt i soloen forsvant gulvet under meg og det sa BANG. Jeg har film av det, og det ser ut som at jeg skader meg skikkelig, men jeg er oppe to sekunder etterpå og danser ferdig. Det er forresten ekstremt morsomt å se det i slow motion.

Jeg synes du bør ha en photoshoot med en viss Catharina, for å vise hvilken flott danser du er. Kan du det?

Gleder meg allerede! Må forresten hilse til Catharina, hun er verdens kuleste.

Flyttet du til Oslo, først etter at du fikk vite om du kom inn? Er vel bedre å flytte etter man får vite om man er inne eller ikke? Hvordan regler er det på det? 

Det er ikke noen regler på det, du kan søke den landsdekkende linjen uansett hvor i Norge du bor. Jeg begynte å lete etter et sted å bo med en gang jeg fikk vite at jeg hadde kommet inn, og flyttet dagen før første skoledag.

Når er det man får vite om man har kommet inn og ikke?

Jeg fikk vite det 6. juli.

 Hvordan type tåspissko har du? 

Jeg bruker for første gang Gaynor Minden, som jeg er veldig fornøyd med!

Viste de jazzkoreografien godt på audition til Fagerborg?

Ja, hadde ikke noe problem med å ta den! Men man må selvfølgelig følge godt med hele tiden for å få med seg alt.

Gjorde dere div. hopp i senter?

Ja, i ballettklassen. Ikke i jazzklassen, der hadde vi bare hopp over gulvet.

Hva spurte de om under samtalen?

Vi snakket om våre ambisjoner, hvorfor vi hadde søkt, hva vi forventet av skolen, osv.

Tøyde dere, for å se hvor myk man var?

Vi fikk tid til å tøye mellom de to klassene, men tror nok ikke de vurderte oss på hvor myke vi var.

Da du var på audition, var det mange du så og si visste ikke ville komme inn? Personer som absolutt ikke kunne danse?

Jeg konsentrerte meg om meg selv på audition og la egentlig ikke så godt merke til nivået på de andre. Man legger selvfølgelig merke til de som hopper høyest og tar flest piruetter, men man er mest oppmerksom på om man gjør feil selv, ikke de andre.
 
Er Oslolinjen og landsdekkende én klasse i andre fag enn dans?

Ja, det er vi! Det er superkoselig.

Blir man sett ned på av typiske Oslo-sosser om man ikke har 20 uggs og Canada Goose?

Det kan godt hende, men det skal man bare blåse lang vei i.

Er det litt "konkurranse" i mellom elevene i dansen?

Det er veldig godt miljø i klassen, så vi trekker hverandre opp, hjelper hverandre og gir komplimenter i stedet for å prøve å være best hele tiden. Alle har forskjellige styrker, så det er veldig gøy!

Hva forventer danselærerne av deg?

Danselærerne forventer at du møter forberedt og tidsnok til klasse og at du følger med og gjør ditt beste. Det vil si at man må ta til seg korreksjoner, og huske alle øvelser fra gang til gang.

Hvor mange par tåspissko har du brukt opp?

Jeg aner ikke. Jeg har tatt vare på en del av dem i en stor eske hjemme i Halden, men har også kastet noen. Kan sikkert legge ut et bilde av dem!

Liker du å bruke skjørt når du danser ballett?

Ja, synes det er veldig pent med skjørt! Bruker det ikke alltid, varier mellom shorts, varmedrakt, skjørt eller bare drakt.

Hvilken dansestil liker du best?

Før var jeg nok en typisk "ballerina", men i det siste har jeg virkelig falt for både jazz og moderne! Vanskelig å velge én dansestil, men samtidsjazz er kanskje det jeg føler er mest "meg" for øyeblikket.

Kommer du ned i alle spagatene?

Det gjør jeg! Jeg kom ikke ned i guttespagaten før jeg begynte på Fagerborg, men jeg har tøyd ganske mye etter jeg startet her.

Tips til å få bedre arabesque og panché?

Holde ryggen oppe fra begge sider! Det jobber jeg masse med selv. For å få høy arabesque må man også tøye og styrke ryggen.

Danser du noe utenfor skolen, i så fall hvor og hva?

Jeg har klippekort på Terpsi, drop-in studio på Den Norske Dansehøgskole. Der tar jeg videregående ballett og jazz de gangene jeg har tid!

Hvor mye tøyer du i løpet av en uke og har du noen tips om gode tøyeopplegg?

Jeg tøyer ordentlig etter hver danseøkt på skolen. Man må bare tøye det man trenger mest selv, og holde alt vedlike hele tiden. Spagatene, leggene, lårene og ryggen er vel det jeg passer på å ta hver gang.

Har du noen tips til sommerkurs i dans?

De sommerkursene jeg har vært på er Dans Intenz på Trøndertun og Dance Explosion på Bårdar. Begge er utrolig lærerike, og man blir kjent med så mange hver gang! Dans Intenz hadde de dessverre ikke i fjor, så vet ikke om det kommer i år. Anbefaler hvertfall begge kursene på det sterkeste!


SPØRSMÅLSRUNDE

Jeg får mange spørsmål om Fagerborg, dansing og det å bo alene i Oslo. For å gi dere ordentlig svar tenkte jeg å kaste meg på trenden med spørsmålsrunde! Regner med at det er en del 10. klassinger som har tusen spørsmål om skolen - det hadde hvertfall jeg. Er selvfølgelig lov til å spørre om andre ting også!

Da er det bare å spørre i vei, så får dere svar snart! :-)

CITY BOY

Etter vi brukte denne sangen til six step og hopp i dag, har jeg blitt litt avhengig. Også synes jeg musikkvideoen er ganske morsom. Vet at jeg liker den ca et halvt år etter alle andre. Jaja. 

CENTER STAGE

Hei! Som dere sikkert ser har jeg fått nytt design. Takk til Catharina, min fine dansevenninne fra Halden! Sjekk ut bloggen hennes her. I dag har Aina og jeg sett på Center Stage og drukket hjemmelaget sjokolademilkshake. Den ble veeeldig god, men oppskriften er dessverre hemmelig. Hihi.

Kos dere med den beste scenen fra filmen!

MUSKLER

Forsøk på å se muskuløse ut. Vi er egentlig det altså, vi gadd bare ikke å anstrenge oss for å vise det. Hehe.

Vi dansere har nok mer muskler i beina enn i armene.

MYE Å GJØRE

Det er så mye å gjøre om dagen, må bare beklage at jeg aldri blogger! Har rett og slett ikke tid. Neste uke lover jeg å blogge igjen, da skjer det ikke så alt for mye på skolen. Uansett! Her er noen bilder fra mandag.

EAT, SLEEP, BREATHE... DANCE!

I morgen er det tilbake til hverdagen med skole igjen! Gleder meg sykt (freak), får ikke danset nok i feriene. Dessuten har jeg savnet klassen noe innmari. Kan nok ikke akkurat si jeg gleder til de andre fagene dessverre, med naturfagprøve på fredag.

Dance first, think later. It's the natural order.FORSIDEN

Kontakt


auhau95@gmail.com

Arkiv


Februar 2014
Desember 2013
November 2013
Oktober 2013
Juli 2013
Juni 2013
April 2013
Mars 2013
Februar 2013
Januar 2013
Desember 2012
November 2012

Kategorier


Blogg
Dans
Foto
Hverdag
Litt av hvert
Musikk
Om meg
Skole

Lenker


blogg.no
Få din egen blogg!

Design


Ida Wisth og Catharina

hits