TIDEN FLYR...

... og nå er det snart juleferie, allerede! I dag hadde jeg min siste dansetentamen for i år, noe som er en ganske stor lettelse.
I morgen har jeg fremføring i norsk særemne og på fredag får jeg vite om jeg kommer opp i eksamen i Scenisk dans 2. Jeg håper faktisk på å komme opp, for det betyr én eksamen mindre til våren. Ja, takk!

11.11

Foto: Marte Bjørnseth Kristoffersen

DANSETENTAMEN

I dag hadde vi jazztentamen! Ferdig med 2 av 3 dansetentamner, kun moderne igjen. Hadde i tillegg innstudering i både klassisk og solo i dag, så er faktisk ganske sliten nå...

STRESS

Noen uker er bare stress. Som denne. Har tidenes største geografiprøve i morgen :( SÅ jeg burde ikke blogge. Ehe. Hade, må øve.

  
  

SÅNN GÅR NU DAGAN

          

Dans, dans, ikke noe staaaans. Denne uka har vært stressende og slitsom, så nå skal det bli deilig med ferie. Jeg har fått tåspissolo til Black Box-forestillingen vår! Wohoo :) I dag hadde vi fremvisning av et komposisjonsprosjekt vi har jobbet med. Skal prøve å fikse film fra det! Men nå skal jeg slappe av. God ferie alle sammen!

FAGGA

Jeg har fått en del spørsmål om å lage et innlegg om opptaket til den landsdekkende linjen og hvordan det er der. Og det kan jeg jo!

Må først anbefale linjen på det sterkeste. Mitt første halvår på Fagerborg har vært mye mer lærerikt enn jeg kunne håpe på! I tillegg har jeg blitt kjent med mange andre som også har ambisjoner om å bli dansere. Alle har forskjellige styrker, og vi lærer mye av hverandre.

Rundt mars i år satt jeg "landsdekkende danselinje - høyt nivå" som førstevalg da vi skulle søke videregående skole. I starten av april fikk jeg brev om opptaksprøven, som skulle være på Fagerborg Videregående skole 29. april.

Vi møtte opp kl 09.00 for registrering og fikk hvert vårt auditionsnummer. Jeg fikk 13, som senere viste seg å ikke være et ulykkestall! Opptaksprøven besto av halvannen time med ballett, og så det samme med jazz, mens noen av danselærerne fra Fagerborg studerte oss nøye og noterte. Til slutt var det samtaler med lærerne. I slutten av juli fikk jeg SMS om at opptaket var klart, og jeg kunne på nytt gå inn på vigo.no. Dette var synet som møtte meg:

Det var en utrolig lettelse, jeg hadde nesten ikke tenkt på annet hele sommeren! Tror ikke det gikk opp for meg at min nye hverdag skulle bli å bo vekk fra venner og familie og alt det trygge i Halden, i store, skumle Oslo, før jeg faktisk flyttet en måned senere.

Til dere som vurderer å søke linjen, men som danser mer jazz eller moderne: ikke bli skremt av navnet "ballettlinjen"! Vi har kun én ballettime mer enn den vanlige danselinjen på skolen i uka, men mange i klassen min danser ikke mest ballett. Hovedforskjellen på de to danselinjene er at nivået og kravene er høyere på ballettlinjen.

Håper jeg har gitt dere noen svar! Og det er bare å spørre :)

EN GOD SAK

I dag har vi vært bøssebærere! Jeg gikk sammen med Aina, Mariken og Selma, og vi var overalt fra Ikea til Operataket. Vi møtte ikke på så veldig mange gavmilde mennesker. Men noen var hyggelige og ga oss hvertfall de myntene de hadde med seg. Alle monner drar!

Pengene går til en ganske så falleferdig skole i Sør-Afrika som nå skal bygges opp igjen gjennom Gamalakhe Development Center Stiftelse. Det er kun frivillige arbeidere, så absolutt alle pengene går direkte til prosjektet. Hvert år drar det også folk ned for å sjekke at arbeidet blir gjort! Du kan lese mer om prosjektet her.

TEASER

Her kommer noen små klipp vi har filmet mens vi har gått her, men kaaaanskje *HINT-HINT* som engelsklæreren ville sagt, har vi mer på lager. Vent og se!

 

ÅHÅÅÅ, VI ER BEDRE ENN DEG

Bilder vi tok de første dagene + den fantastiske Fagerborgsangen "Genrasjon Fagga". Enjoy!

JEG ER SÅ HELDIG

Jeg kom i verdens beste klasse. Bare se her! De er utrolig herlige, jeg er sååå fornøyd.

Haha, jeg forsvant helt på klassebildet på grunn av capsen til Simon, lol

Jeg er også veldig fornøyd med danselærerne, og vi har fått to kjempesøte kontaktlærere. Engelsklæreren kan jeg desverre ikke si det samme om! Han er utrolig hyggelig altså, men han snakker engelsk på nivå med Petter Solberg. Det var så ille at vi bestemte oss for å skrive ned sitater. Her er noen gullkorn: "That is not me to take, you have to talk to your kontaktlærer. Ehh, contact teacher.", "Does anyone have a spare innføringsark?" og "The time is on the wall." Han mente at klokka hang på veggen.

Uansett: jeg storkoser meg på Fagerborg!!

YOU KNOW HOW THE TIME FLIES...

... only yesterday was the time of our lives.

Plutselig var man ferdig med ungdomsskolen! Det har gått sinnssykt fort, og det var mye tristere å dra fra hverandre etter avslutningen i går enn man skulle tro. Jeg var så heldig å komme i en klasse med en utrolig herlig gjeng, og noen utrolig bra lærere. Jeg håper alle kommer inn på den skolen de vil, og ønsker alle det beste ellers også.
Takk for tre herlige år!

EKSAMENSTREKK

I dag trakk vi skriflig eksamensfag, og jeg kom opp i norsk. Helt greit! Var egentlig det samme for meg så lenge jeg ikke kom opp i matte...


Gammelt bilde...

Har dere hatt eksamenstrekk i dag? I så fall, hva fikk dere?

MYE Å GJØRE

Idag hadde vi forberedelsesdag til engelsktentamen. Vi fikk et gigantisk hefte vi må lese til imorgen, i tillegg til at vi har et enda større mattehefte. I tillegg skal jeg på trening, så det blir nok ikke flere innlegg i dag.Kommer sterkere tilbake i morgen!FORSIDEN

Kontakt


auhau95@gmail.com

Arkiv


Mars 2014
Februar 2014
Desember 2013
November 2013
Oktober 2013
Juli 2013
Juni 2013
April 2013
Mars 2013
Februar 2013
Januar 2013
Desember 2012

Kategorier


Blogg
Dans
Foto
Hverdag
Litt av hvert
Musikk
Om meg
Skole

Lenker


blogg.no
Få din egen blogg!

Design


Ida Wisth og Catharina

hits